Stek med pumpa och sötpotatis

Middagen blev ett påhitt som fick laboreras ihop allt eftersom.
Tog älgkött och "butterflyade" det, alltså skar köttet på mitten och vek ut,
la i en skivad vitlöksklyfta och saltade och pepprade, vek ihop och band ihop för jämnare
temperatur.
Skar pumpa, sötpotatis, lök och morot i större bitar, ner med allt i en gryta,
på med ca 2 dl vatten och i med en stektermometer i köttet. In i ugnen på ca 175 grader tills köttet har en innertemperatur på ca 70 grader. Ta sedan ut köttet, slå in det i folie så det får vila lite,
låt grönsakerna vara kvar i grytan tills de blivit mjuka.
Såsen är en halv dl grädde, en dl mjölk och tre matskedar extra fin creme fraiche cognac kantarell som får koka ihop.



Här är lite nygjorda smycken :D



Nu ska jag göra en kopp och sluta fundera över saker man aldrig blir klok på ändå så.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0