Mera mat

Har rätt många middagar fotade och fixade, men inte haft tid till att
blogga om dem, så här kommer ett jättebra recept på köttfärslimpa!



400 g blandfärs
1-2 morötter
1 dl havregryn
1 dl crème fraiche
½ dl mjölk
1-2 msk dijonsenap
1 tsk basilika
½ tsk lökpulver
1 tsk salt
½ tsk vitpeppar
1 paket bacon

1, Sätt ugnen på 200 grader

2, Skala och riv morötterna fint.
    Blanda havregryn, crème fraiche, mjölk,
    dijonsenap, basilika, lökpulver, salt och
    vitpeppar i en bunke.

3, Tillsätt färsen och morötterna och blanda väl.

4, Klä botten och sidorna på formen (helst en form på ca 1½ liter)
    med bacon, hela paketet.

5, Klicka ner köttfärssmeten med en sked i formen.
    Vik över baconbitarna så de täcker ovansidan.

6, In i ugnen å baka köttfärslimpan i 30 - 40 minuter.

7, Klart! Ät!

Man måste inte ha bacon runt om, man kan bara smörja formen om man vill,
eller använda bra teflonform så inte smeten fastnar.
Jag gillar dock bacon och limpan blir saftigare om man slår in den i bacon :)




Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0